Sådan øger du kreativiten i mødet

Kreativitet er en eftertragtet vare, og den gode nyhed er, at alle kan blive mere kreative.
Når du holder møde eller konference hos os, hjælper vi med at give dig de bedste rammer for at lade kreativiteten blomstre.

Måske er du selv en af dem, der tænker bedst, når du er i bad. Det er et klassisk udsagn, som mange har sagt og hørt. Det er en situation, hvor man kan lade tankerne løbe frit, og den tankemæssige frihed kan give kreativiteten plads. Faktisk er der mange elementer i brusebadet, som man vil kunne genkende fra de nedenstående punkter.

Vi kommer ikke til at anbefale, at alle tager et brusebad midt i mødet eller konferencen – det er trods alt for upraktisk. De fleste af vores anbefalinger nedenfor er lige til at teste på dit næste møde eller konference.

Befri dig fra stolen

Et møde eller konference foregår som regel siddende, og ofte omkring et bord. Det er det absolut intet galt med, men hvis målet er den kreative tanke, er det til tider en hindring. Der kan være store fordele for kreativiteten, hvis man rejser sig fra stolen, og det kan der være på to baggrunde.

Den første er, at bevægelse kan gøre noget godt for de kreative tanker. At få pulsen lidt op og at bruge sin krop er en god ting, når man gerne vil tænke mere kreativt. Hvordan man får bevæget sig, kommer selvfølgelig an på mange ting. Det kan være alt fra at tage 20 armstrækkere til at implementere en walk and talk i mødet eller konferencen. Det er mødeformen, hvor man holder mødet under en gåtur.

Den anden baggrund er, at man kan få et andet perspektiv på tingene – helt bogstaveligt. Kreativitet handler om at se sammenhænge mellem ting på en ny måde, og noget så lavpraktisk som at se ord fra en ny vinkel kan nogle gange hjælpe. Prøv at rejse dig, så du ser tingene oppefra, gå om bagerst i lokalet, så du kommer langt væk eller læg dig på gulvet – andre perspektiver kan give andre forbindelser i dit hoved, og der kommer kreativiteten fra.

Arbejd visuelt

Vi mennesker bearbejder tekst og billeder forskelligt inde i hovedet. Når det handler om kreativitet og at skabe nye sammenhænge, giver det netop god mening at sætte gang i de visuelle processer, som man ellers ikke ville bruge. Det kan øge kreativiteten at arbejde mere visuelt.

I stedet for at skrive ting ned i et Word-dokument, kan du prøve at tegne figurer og streger på et papir, så du kan se opgaven eller løsningen for dig. Det behøver ikke være kunstværker, det skal bare sætte gang i nogle andre tanker og tankebaner, end du plejer at bevæge dig i.

Til netop dette formål har vi på Sabro Kro et særligt mødelokale, som vi har kaldt TænkeTanken. Her kan du skrive på væggene og udfordre de traditionelle rammer for et møde eller konference – blandt andet med mulighed for at arbejde meget visuelt.

Få tankerne væk – bare i kort tid

Endnu en gang kan du trække tråde til brusebadet, hvor tankerne får lov at flyve. Når du tænker på noget andet (med dine bevidste tanker), arbejder underbevidstheden videre. Igen åbner det for nye tankebaner, og det kan give kreativiteten den gnist, du leder efter.

Hvis du har brug for inspiration til noget andet at lave eller tænke på, som ikke tager alt for lang tid under mødet, har Larry Kim, en række forslag. Han har stor erfaring og anseelse inden for marketing.

Eksempelvis kan alle deltagere til mødet eller konferencen bruge 5 minutter på en 100-ords historie. Så arbejder man intensivt med noget andet i kort tid, når der er brug for et lille break. Måske støder man på noget genialt, mens man skriver sin historie.

Vi har stor erfaring med møder og konferencer

Hos Montra Hotels er vi erfarne ud i de gode møder og konferencer. Vi har ekspertise og erfaring, og alle vores hoteller har gode mødefaciliteter til rådighed. Naturligvis er sikkerheden i orden, så du kan føle dig helt tryg under hele mødet – vi sørger for, at alle anbefalinger overholdes.

Du kan få en anderledes mødeoplevelse på Sabro Kro og Odder Parkhotel. Vi har nævnt TænkeTanken på Sabro Kro, hvor kreativiteten kan få frit løb, og på Odder Parkhotel kan du opleve det unikke mødekoncept Meetovation.

Det er et koncept, som går ud på at maksimere udbyttet af mødet med fokus på en række parametre, og det kan betyde, at du får mere ud af mødetiden. Læs mere om vores mødelokaler i Odder, hvor du også kan læse mere om Meetovation.