3 steder du bør besøge nær Odder

Velkommen til Odder – byen i hjertet af Østjylland. Her er du tæt på alt fra skønne strande og høje bakker til charmerende øer og pulserende byer. Skal du besøge Odder, men er du i tvivl om hvilke seværdigheder, du gerne vil se? Så læs med her og få en guide til tre steder, du bør opleve i området.

Både Aarhus og Horsens er i kort afstand fra Odder, som byder på shopping, teater, spændende museer såsom FÆNGSLET og ARoS og meget andet. Er du mere til de store naturoplevelser, kan du også nyde en gåtur langs Saksild strand eller ved Sondrup Bakker, eller tage på ø-tur på Tunø eller Alrø.

1. Saksild strand

Tag på strandtur i sommeren på Saksild strand, der er en af Danmarks bedste og mest børnevenlige strande. Saksild er placeret ved Odders kyst kun 10 min. køretur fra hotellet og emmer af feriestemning. Tag en svømmetur i havet, gå en tur langs stranden, eller solbad i rolige omgivelser. Her får du det babyblødeste, hvide sand og det reneste, klare vand.

Ved det lille torv Trekanten finder du lækre ishuse og spisesteder. Krydr strandturen med vandsport og oplev Saksild bugten fra en båd, en kajak eller et SUP-board, eller lej en cykel og mærk havnestemningen på en tur til Norsminde eller Hou. Du kan også udfordre familien i et slag minigolf på Danmarks ældste minigolfbane eller Saksilds nye adventure minigolfbane.

Læs mere om Saksild strand.

2. FÆNGSLET

Besøg Europas største fængselsmuseum FÆNGSLET i Horsens bare 30 min. i bil fra hotellet, og oplev hvordan det er at være fange for en dag. Mød vogtere og fangere, der fortæller om alt fra familieforhold til problemer med stoffer. Gå også igennem Carl August Lorentzens tunnel under fængselsgården, som er en rekonstrueret 18 meter lang flugttunnel fra 1949.

Trænger du til aktiviteter, kan du blandt andet prøve at løse gåderne i Det Skjulte Stempel eller blive udbryderkonge for en dag med VR. Du kan også tage i Locked Escape Rooms eller overnatte i SleepIn bag tremmer, hvis du tør. Fængselsmuseet byder også på flere forskellige koncerter og forestillinger, afhængigt af hvornår du lægger visit forbi.

Læs mere om FÆNGSLET.

3. Tunø

Nyd en skøn udflugt til den lille bilfri ø Tunø, der ligger en times sejlads ud for Odders kyst og byder på et væld af oplevelser for hele familien. Gå hele øens 8,3 km rundt på tre timer, og udforsk øens mange flotte strande, stejle klinter og sjældne fugle. Tag børnene under armen på en skattejagt, hvor I løser opgaver på jeres vej, og vind en medalje ved mållinjen.

Bliv imponeret af øens flotteste udsigt fra Danmarks eneste kombinerede 18 meter høje kirketårn og fyrtårn ved Tunø Kirke. Hvis vejret er klart, kan du se helt til Storebæltsbroen. Oplev øens hyggelige gadekær få skridt fra havnen. Er du på besøg i sommeren, kan du deltage i en række events helt gratis. Hør f.eks. live musik, tag til foredrag, eller se en kunstudstilling.

Læs mere om Tunø.

Montra Odder Parkhotel inviterer på et skønt hotelophold

Book et ophold hos os, og nyd en eller flere overnatninger og ikke mindst den korte afstand til Østjyllands seværdigheder. Vi har i både 2021 og 2022 fået en Travelers’ Choice Award af Tripadvisor. Det betyder, at du tjekker ind på et af verdens 10% bedst bedømte hoteller hos os.

Vi byder dig på hyggelige hotelværelser, en skøn restaurant og et 4-stjernet personale, der altid står klar til at hjælpe dig. Flere af vores hotelophold inkluderer billetter til nogle af de omkringliggende attraktioner såsom Horsens Fængselsmuseum. Kontakt receptionen, hvis du er i tvivl.

Vi glæder os til at se dig på Montra Odder Parkhotel.

Se alle vores tilbud og ophold.