3 seværdigheder at opleve i Hanstholm

Mangler du et sted at tage hen på ophold i Danmark? Så er Hanstholm bestemt et besøg værd. I Hanstholm og omegn får du både store naturoplevelser, et charmerende byliv og et rigt kulturliv. Vi giver dig et overblik over de tre største seværdigheder, du bør opleve, når du besøger området.

Hanstholm er en fiskeriby beliggende i Region Nordjylland. Navnet stammer fra et fiskerleje kaldet Hansted, der er placeret ved vestenden af en kalkklippe ved navn Hanstholmknuden. Nær byen finder du blandt andet Nationalpark Thy, Bunkermuseum Hanstholm og surfparadiset Cold Hawaii.

1. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er Danmarks første og største nationalpark, der strækker sig fra Hanstholm i nord kort fra vores hotel til Agger Tange i syd. Tag på vandretur langs de lyngklædte klitter, nyd en dukkert i nogle af Danmarks reneste søer, eller få pulsen op med en af de mange cykelruter i området.

Besøg Hanstholm Vildtreservat, som er naturfredet og rummer et rigt dyreliv. Hvis du er heldig, kan du måske spotte et krondyr på din vej eller en sjælden fugleart i Sårup Fugletårn. Nyd også en smuk, vid udsigt over den nordlige del af nationalparken i Hanstholm Fyr.

Læs mere om Nationalpark Thy.

2. Bunkermuseum Hanstholm

Ikke langt fra nationalparken, bare 15 min. på gåben fra hotellet, ligger det spændende Bunkermuseum Hanstholm. Kom helt tæt på 2. Verdenskrig og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg, der var hjem for 90 tyske soldater. Fornem hvordan soldaterne levede i bunkerens rum, der er ført tilbage til deres originale udseende.

På museet kan du også udforske særudstillinger om f.eks. 38 cm kanoner, slagskibet ”Bismarck” eller Olsen-Banden i Jylland, der blev indspillet i Thy. Du kan også se flere af de forskellige bunkere i det unikke frilandsmuseum. Kør med det gamle ammunitionstog, eller medbring lommelygten og tag selv på udflugt.

Læs mere om Bunkermuseum Hanstholm.

3. Cold Hawaii

Kun 10 min. kørsel fra hotellet finder du Cold Hawaii i Klitmøller, der er kendt som et af Europas bedste surfsteder. Området har nogle helt særlige vindforhold, som minder om dem, du kan finde på Hawaii. Fang bølgen på dit eget surfbræt, eller tag på surfcamp hos et af de lokale surffirmaer.

Prøv også kræfter med Vesterhavet på wave-, wind-, kite-, eller stand up paddlesurfboard. Besøger du stedet i september, kan du også være publikum til den internationale surfkonkurrence PWA World Cup, hvor 32 af de bedste surfere verden over dyster om sejren.

Læs mere om Cold Hawaii.

Montra Hotel Hanstholm byder på et dejligt hotelophold

Nyd et skønt hotelophold hos os, og lad os danne rammerne for dit besøg i Hanstholm. Vi gør en dyd i at sikre, at alle gæster får et hyggeligt og behageligt ophold. På hotellet kan du blandt andet få tiden til at gå på vores minigolfbane, indendørs pool eller fantastiske restaurant.

Mangler du information om udflugtsmål, hjælper vi dig hjertens gerne. Vi samarbejder med flere af attraktionerne i Hanstholm og omegn og kan hjælpe med billetter til reducerede priser til f.eks. Bunkermuseum Hanstholm. Spørg endelig vores personale i receptionen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Montra Hotel Hanstholm.

Se alle vores tilbud og ophold.