Vi sparer på vandet – en del af vores klima- og miljøindsats

Det er vigtigt at være opmærksom på ressourceforbruget. Vi er fuldt ud bevidste om, at som hotelkæde påvirker vi vores klima og miljø mere end de fleste private husholdninger, og derfor er det vigtigt for os at være opmærksomme og påpasselige med vores ressourceforbrug – blandt andet vores vandforbrug.

Som en del af vores Green Key-certificering, som alle vores hoteller har fået, har vi sat ind over for vores vandforbrug på hotellerne. Green Key-certificeringen er et internationalt kvalitetsstempel for hoteller, der gør noget ekstra for vores klima, og det er vi stolte af. Det er samtidig en god rettesnor for dig, der gerne vil træffe et miljøbevidst valg, når du vælger hotel.

Vandet er som nævnt et af de indsatsområder, der får en del opmærksomhed. Selvom vi i Danmark er begunstiget af rent grundvand, der er rimelig tilgængeligt i forhold til mange andre steder i verden, skal vi nemlig stadig passe på det – det skulle gerne blive ved med at være tilgængeligt og af høj kvalitet.

Der er mange ting, man kan justere på for at skære ned i sit vandforbrug, og vi har allerede taget flere skridt for at mindske forbruget og spildet af vand.

Moderne ting ifm. renovering

Vi renoverer løbende vores hoteller, og i den forbindelse overvejer vi nøje, hvilke elementer der skal bruges. Når det kommer til at spare på vandet, er det naturligvis badeværelset, der er i fokus, og de moderne toiletter, armaturer, brusere og dets lige kan give store besparelser.

Med et hensigtsmæssigt design og teknologiske landvindinger kan man så at sige ”passivt” spare på vandet, bare ved at installere de rigtige produkter – det sørger vi naturligvis for.

Opfordring til gæster

Vores gæster spiller naturligvis også en stor rolle, når det kommer til vandforbruget. Derfor er det et projekt, vi håber, vi kan være fælles om – i hvert fald delvist. Derfor opfordrer vi også gæster til at tænke over vandforbruget, mens de besøger vores hotel.

Mange tips, tricks og råd gælder såvel derhjemme, som når du besøger vores hoteller. Det gælder sådan noget som at slukke for vandet, mens man børster tænder eller putter shampoo i håret, så vidt muligt at bruge det lille skyl efter toiletbesøg, og at bruge håndklæder og lignende flere dage, så der ikke skal bruges lige så meget vand under vask.

Den slags omtanke gælder selvfølgelig på en masse andre områder end lige vand, så sådan noget som at slukke lyset på badeværelset, når man ikke er derude, er også med til at holde ressourceforbruget nede.

Optimering af processer

Det gælder naturligvis også os selv, at vi skal passe på vores forbrug af ressourcer som vand, strøm, mad og den slags. Derfor er vi gået igennem vores processer – og gør det løbende – for at finde ud af, hvor vi kan være mere effektive.

Nogle ting har vi kunnet slå sammen for at opnå en besparelse af både vand og strøm, andre ting har skullet ske i en anden rækkefølge for at optimere på ressourceforbruget, og sådan er der mange processer, der kan påvirkes i en positiv retning.