3 ting at lave i Hirtshals

Hirtshals er en skøn by, og der er masser at lave i byen og i det omkringliggende område. Der er meget mere end 3 ting at tage sig til, men for overblikkets skyld begrænser vi os og sætter et lille spotlight på et lille udvalg af de mange muligheder, du har, når du gæster Skaga Hotel.

Byen er en gammel fiskerby, så havneområderne fylder meget. Der er både fiskerihavn og færgehavn, der fungerer som en port til Norden med færger til Norge, Island og Færøerne. Der er dog mange forskellige ting at tage sig til – både som fokuserer på havet i baghaven og selve byen.

1: Hirtshals Museum

Midt i Hirtshals finder du Hirtshals Museum, som skildrer livet i byen og byens udvikling gennem tiden. Du kan blandt andet se, hvordan en fiskerfamilie har boet omkring 1915, hvordan byen har udviklet sig sammen med og omkring havet, og du kan se spændende beretninger om noget af det, der har formet byen.

Museet er en del af Vendsyssel Historiske Museum, som også tæller andre spændende udstillinger og museer, som fokuserer på livet i Vendsyssel gennem tiden og nogle af de vigtigste nedslag i historien.

Du kan også blive klogere på den særlige drik bjesk, som er kendetegnende for området og særligt byen. Drikken og dens popularitet hænger tæt sammen med sygeplejerske Signe Hansen, og du får historien udfoldet på Hirtshals Museum.

Læs mere om museet her.

2: Stand up paddling

Prøv kræfter med Vesterhavet og den populære vandsport stand up paddling, som ofte bare betegnes som SUP. Efterhånden kan man se SUP-boards mange steder, og i alt fra havneanlæg til strande og mange andre steder, kan man se folk på vandet, der dyrker stand up paddling.

I Hirtshals kan du prøve den populære aktivitet og få en introduktion til SUP, eksempelvis hos Surf og Natur. Du bliver vejledt og instrueret, så du hurtigt kan komme til at stå på egne ben – en af de helt store udfordringer første gang man stiller sig på boardet!

En tur på havet er oplagt, når man besøger Hirtshals, der er så tæt forbundet med Vesterhavet og de mange muligheder, det store hav har givet byen gennem tiden.

Læs mere om Surf og Natur her.

3: Børglum Kloster

Klostret ligger omkring 30 minutters kørsel fra Skaga Hotel og gemmer på udstillinger, der fortæller om stedets omkring 1000 år gamle historie. Det er en fascinerende fortælling, som fortæller om de mange forskellige perioder, klostret har oplevet igennem årene.

Der er forskellige udstillinger, som skildrer blandt andet kvindemoden gennem det 20. århundrede, som ændrede sig hurtigt, du kan se en broderet kopi af det 70 meter lange Bayeux-tapet, som fortæller om normannernes erobring af England, og du kan selvfølgelig se den store kirke, som har været domkirke og huser nogle smukke dekorationer.

Når juletiden nærmer sig, er Børglum Kloster også værter for et dejligt julemarked med hyggelig stemning og masser af julepynt. Du kan få gløgg, julemad og skønne julegaver på markedet, og det er altid hyggeligt at tage et smut forbi i juletiden. Jul og Børglum Kloster er faktisk så godt et makkerpar, at den populære julekalender Ludvig og Julemanden brugte klostret som omdrejningspunkt.

Læs mere om Børglum Kloster her.

Skaga Hotel er altid klar til at hjælpe

Når du bor på Montra Skaga Hotel, er du altid velkommen til at spørge om forslag til udflugter og aktiviteter. Vi kender lokalområdet, og hjælper gerne med at gøre dit ophold endnu bedre med spændende ting at tage sig til.

Vi har samarbejde med flere af attraktionerne i området – blandt andet kan vi hjælpe med billetter til reducerede priser til Nordsøen Oceanarium. Du skal bare spørge i receptionen.

Vi glæder os til at se dig på Montra Skaga Hotel!