Seværdigheder ved Vesterhavet

Montra Hotel Hanstholm

Seværdigheder ved Hanstholm

Montra Hotel Hanstholm har med sin beliggenhed Vesterhavet som nærmeste nabo. Syd for Hanstholm efter havnen, starter kyststrækningen hele vejen til grænsen, hvor man kan nyde havet og strandene på den ene side og Vildreservatet/klitplantagerne på den anden side med et rigt fugle- og dyreliv. Der er derfor rig mulighed for at få en masse gode oplevelser med i bagagen, når du besøger Montra Hotel Hanstholm. Vi har listet en række af de mest populære seværdigheder herunder, som bestemt er værd at besøge, hvis du tager en overnatning i Hanstholm.

Læs også om hotellets aktiviteter og faciliteter her.

Populære seværdigheder nær hotellet

Fascinerende natur og vandreture

Området er kendt for sin barske men også fascinerende natur som er helt oplagt til vandreture eller en hel vandreferie med overnatning. Især på kyststrækningerne på hver sin side af Hanstholm ligeledes fortæller om virkeligheden fra 2. Verdenskrig med de mange bunkere, der ligger tæt placeret i landskabet. Vandrertursfolder for området kan rekvireres.

Områdets historie

Bunkere er et historiske levn, som i sin helhed kan opleves på Museumscenter Hanstholm – et bunkermuseum, hvor Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig kan opleves sammen med en spændende udstilling fra “Atlantervolden”. Desuden kan en rundtur i frilandsmuseet omkring de store bunkeranlæg ske med det gamle ammunitionstog. Få nærmere information hos Museumscenter Hanstholm.

Udsigt og solnedgang

På skrænten lige bag Montra Hotel Hanstholm og skoven er der udsigt ud over havnen og havet – et perfekt sted at opleve solnedgangen. Pladsen domineres af en række større og mindre sten, der tilsammen danner et skib med “Vindharpen” i front som spiller ved den rigtige vind og “Stolen” som agterstavn.

Fiskeriauktion

På havnen er det muligt at opleve en fiskeriauktion fra kl. 06.45 på hverdage, hvor man kan se de mange forskellige fiskearter.

Lystfiskeri

For lystfiskerne er det muligt at komme med på fisketure til Det Gule Rev med diverse fiskebåde, hvor fiskestænger kan lejes ombord eller blot forsøge sig i den nærliggende Put & Take sø eller afprøve de gode forhold for fiskeri fra standen.

Golf, galleri og blomsterpark

Der er gode muligheder for golf i området (se under golf), og med kort kørsel i området finder man diverse keramik- og kunstudstillinger, gallerier, lysstøberier, glasværksteder, bolchekogere, museer af enhver art. Desuden ligger Jespershus Blomsterpark under 1 times kørsel fra Hotel Hanstholm.

Flere seværdigheder

Kontakt os for flere informationer for de mange seværdigheder og attraktioner i området. Eller besøg følgende attraktioners websites:

Skal du på ferie i Nordjylland, så tilbyder vi i løbet af året selv mange spændende oplevelser.

Hanstholm Fyr

Hanstholm Fyr blev indviet i 1843 – det første linsefyr i Danmark og det første fyr på vestkysten. En gave fra Kong Christian VIII og efter pres fra England, som havde mistet 3 flådeskibe med tab af mange sømænd inden for 3 år.

Styrken

Hanstholms vestspids var det mest rigtige sted for et fyr, for det var det eneste punkt, hvor det gjorde gavn i næsten 2/3 af cirklen rundt. Det første lys der blev sat i svarer til 9 mill. stearinlys, og er det stærkeste fyrlys i Europa. I 1889 bliver det bygget helt om og kommer op på 12 mill. lys. Det er dog så stærkt, at det blænder og kan ses så langt væk, at det nærmest distraherer. Man satte lysstyrken gradvist ned til 4 mill. lys, som er det der sendes ud idag (4000 watt) samtidig med afskærmning ind mod land.

Lyset kan ses 40 km. væk og fyret er den dag idag stadig det kraftigste fyr i Danmark. Fyret blinker 3 gange og er mørkt i 12 sek. derefter. Tårnet er ottekantet og virker meget robust, men er kun 23 meter højt. Da det ligger ved kanten af den høje klint, opnår det alligevel en højde på 64 meter.

Opførelsen

Selve opførelsen af fyret blev en problematisk affære. Da man i slutningen af 1842 anbragte linsen på det næsten færdig bygget tårn, erfarede man at konstruktionen ikke kunne bære – tårnet slog revner. Efter mange diskussioner viste det sig, at byggekontrakten havde været alt for dårlig udformet.

Bygherre og bygmester havde ikke samme opfattelse af, hvad der skulle forståes ved “den nederste del af tårnet”, som derved blev underdimensioneret. Det hele endte med at entreprenør Sibbern viste storsind og erklærede, at han ville rive det nybyggede tårn ned, og for egen regning bygge et nyt og mere solidt tårn.

Arkitekten Holgreeen der havde haft tilsyn med byggeriet, følte nederlaget ubærligt og tog sit eget liv ved at hænge sig i fyrtårnets kælder. En ny arkitekt blev fundet, tegningerne justeret og byggeriet kom hurtigt igang.

45 år senere blev fyret bygget til, da tårnets højde blev øget til det nuværende samtidig med at der blev opsat tågesirener. Fyrets linseapparat blev udskiftet med et mere moderne, og det blev som det første i Danmark elektrificeret til kulbuelys.

Se Hanstholm Fyr under dit ophold på vores 4-stjernede hotel.

Montra Hotels

OPLEV VORES KONCERT- & EVENTKALENDER

Se, hvilke fantastiske musikoplevelser og berigende foredrag, du kan opleve hos os i den kommende tid! Som en del af en hotelfamilie på fire hoteller, er der rig mulighed for at få fantastiske oplevelser i det jyske.

God fornøjelse!