Aktiviteter i og omkring Aarhus

Montra Hotels

Masser af muligheder i Aarhus

Aarhus er en fascinerende by, der har tituleret sig selv som “verdens mindste storby” for at forsøge at ramme den charme og fornemmelse, man kan få i byen. Der er en unik blanding af storbyens muligheder med shopping, caféer, specialbutikker, studenterliv, musikscene, comedy og meget mere, og så den nære fornemmelse man kan få i de mindre byer med en rolig atmosfære og naturen lige i nærheden.

Der er altid noget spændende på programmet i og omkring Aarhus. Der er forestillinger, udstillinger og meget mere, hvor man skal slå til hurtigt, men byen og området omkring byder også på nogle faste attraktioner, som er værd at besøge – uanset hvornår du er i nærheden.

Vi har fundet et par gode kalendre og oversigter, der kan hjælpe dig med at få overblikket over de mange muligheder. Se dem ved at klikke på knapperne herunder.

Idéer til aktiviteter

Du kan selv orientere dig i alle de tilbud, der findes i og omkring Aarhus ved at benytte knapperne ovenfor og lade dig inspirere, men vi har også nogle idéer, vi synes du skal overveje.

 

Moesgaard Museum

Det imponerende museum er et af de mest fascinerende museer at besøge. Allerede udefra ser man nytænkningen i den særlige arkitektur, og indenfor finder du spændende udstillinger, der kan gøre dig klogere på fortidsmennesket. Her er både permanente udstillinger af høj kvalitet og også skiftende udstillinger, som viser spændende sider af forhistorien.

Vil du gerne besøge det spændende museum, anbefaler vi at kigge på dette ophold på Odder Parkhotel – her får du både middag, entré til museet, overnatning og morgenmad i en samlet pakke.

Læs mere om museet her

 

Dyrehaven

Dyrehaven er altid et besøg værd, hvor du kan komme helt tæt på hjorte og dådyr. Marselisborg Dyrehave, som den retteligt hedder, er en hyggelig skov i sig selv, men skovens mange dådyr og hjorte er vant til mennesker, så man kan komme helt tæt på og klappe dem. Dog skal man være opmærksom på skiltningen, da der i perioder kan være noget, man skal være ekstra meget opmærksom på – eksempelvis er dyrene mere beskyttende, når der er små unger. Skoven ligger også lige ned til den smukke strand, hvor du finder den unikke Evighedsbro.

Læs mere om dyrehaven her

 

Tag et smut til Samsø

Samsø er en hyggelig ø ud for Østjyllands kyst, og både når du bor på Montra Hotel Sabro Kro og Montra Odder Parkhotel er det let at finde til færgen til øen. Her er skøn natur, hyggelige landsbyer, spændende historie og meget mere, og så er øen overkommelig at komme rundt på på cykel. Det er en fantastisk måde at opleve øens charme.

Læs mere om at komme til Samsø med færgen

 

ARoS

Den store regnbue på ARoS’ tag er blevet et vartegn for Aarhus, der kan spottes fra mange steder i byen. Regnbuen er i sig selv et besøg værd med en farvelagt udsigt over byen, men museet under er bestemt også spændende med både interessante permanente og skiftende udstillinger, der udfordrer dit syn på kunst, samfundet og dine medmennesker.

Læs mere om ARoS her

 

Den Gamle By

I Aarhus finder du også Den Gamle By, som giver et unikt indblik i danmarkshistorien. Mange bygninger er flyttet mursten for mursten fra andre steder i landet for at samle et autentisk kig ind i vores fælles fortid. I højsæsonen går skuespillere rundt klædt ud i tidssvarende kostumer, som giver en unik fornemmelse for livet tilbage i tiden, der dækker fra 1700-tallet og endda helt frem til 1970’erne.

Læs mere om Den Gamle By her